Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Новин(к)и пивоварень: футболісти “Металіста” зварили пива з Red Cat

Новин(к)и пивоварень: футболісти “Металіста” зварили пива з Red Cat
Березень 29, 2019 CraftBeer

Новин(к)и пивоварень: футболісти “Металіста” зварили пива з Red Cat

Пивоварня Red Cat (Харків) зварила American Wheat (ABV: 5,5. OG: 13%. IBU: 17). Особливість пива в тому, що варили його футболісти “Металіста 1925” (крута футбольна команда у період, коли в назві не було цифр, а в олігархів було більше грошей, щоб бавитись в футбол. Зараз клуб пробивається до прем’єр-ліги).

Футбольному клубу захотілось пшеничного, освіжаючого, ароматного і злегка гіркого пива. Тому вирішили зупинитись саме на американській пшеничці. В рамках експериментальної варки футболісти допомагали засипати солод в дробарку, додавали хмелю до варки, а все решта довірили пивоварам. Пиво презентували на матчі “Металіст 1925” – “Дніпро-1” (Дніпро зараз лідер в таблиці першої ліги). Окремо воно розлилось по мережі магазинів “ПивоБанк”.

Хмелі Chinook і Centennial, американський штам дріжджів, солод ячмінний світлий і пшеничний, і ще додали вівсяних пластівців. Не виключено, що “червоний кіт” і продовжить варити з футбольним клубом ще. В untappd оцінок не так багато, тому, хто там в Харкові, пийте і кажіть як смакує.

Ще одні харків’яни Ten Men зварили десертний стаут з зефірками –Marshmallow Stout (ABV 6%, OG 18%, IBU 40).

Читайте також про вперте варіння NEIPA

“Стаут з улюбленцями наших мужиків – зефірками, якими можна набивати рот в забавці “Хто більше”. Ось і ми вирішили закинути їх побільше і закинули півтонни, а може півцентнера, а може і взагалі нічого – хто знає?”, – в притаманному для себе стилі описують пиво на своїй сторінці у фб.

І додали відео (змушую перейти за лінком, бо не можу вліпити в текст), після якого хочеться піти в паб (і вже є перший чек-ін в “тапку” у Daf Pub).

facebook.com/tenmen.com.ua/

Для тих, хто любить не солодке і гірке Ten Men мають DIPA Amarillo 90’s (ABV 8%, IBU 95, O.G. 18%). Хмелю так багато “що навіть на сухому охмелінні не пожлобились, бо для пацанів робили, йопти”.

Varvar зіграв матч відповідь з естонськими пивоварами Õllenaut у Києві. В Естонії пивовари варили портер на естонському житньому солоді з додаванням української журавлини. Українська версія має бути більш повнотіла і міцніша.

Читайте також про пивоварню MOVA

Але до цього у світ з’явивсь легкий мутний тропічний IPA, зварений 8 березня з нагоди Pink Boots International Brewing Day (вже збирає компліменти в “тапку”). А ще в перший тиждень після виборів вийде брат житнього кисляка Amalgam – d`Rye (ставте собі нагадування на вівторок, 2-го, о 12:00).

facebook.com/varvarbrew/

PEST Brewery анонсує прихід теплих днів у квітні, готуючи полунично-м’ятний Milkshake IPA під назвою Passion. А ще пивоварня Віктора Ващука вже підсмажила овес для свіжого портера. Мені от здається, що портерів не так багато взагалі пропонують, більше домінують стаути (хоча добрий портер смакує мені більше). І ще на сторінці “кулака” помітив, що в Києві десь на Березняках відкрився магаз з пивом на 88 кранів.

Rock Dog зварили ще одну “собаку” – американський ель із назвою sAPAka (ABV 5,7%, IBU 44). В ньому новозеландські і американські Warrior, Wakatu, Cascade, Citra, Amarillo, Motueka. І пивоварня анонсувала свої футболки.

Читайте також про долину Якіма і половину всього хмелю у світі

“Правда” готує щось з робочою назвою “dry hop”. Корі МакГіннес заїжджав до Львова на тиждень, поки перебував в Європі. Прийшов на стару роботу і зварив пива. Через три тижні має бути. Буде і в пляшках і в кегах.

Крім того, що зварили пива, Корі ще пройшовся з пивоварами по чек-лісту, де підкоригували 26 пунктів роботи.

Ще пивоварня варить свіжий сорт для веломанів, які візьмуть участь у ювілейній Львівській сотці 4 травня. Ну і нарешті втілили ідею, про які розповідав Юрій Заставний, підключили паб “Ципи” прямісінько до театрального пивопроводу – тепер на крані у “Ципи” пиво з правдівського форфасу.

facebook.com/KrapkaCommaBeer/

“Крапка Кома” зварили імперський стаут – “Доля чорнобривої” (ABV 8%, IBU 50, O.G. 20%). “Складне, темне пиво з насиченим карамельно-винним оксамитовим смаком та пікантною ноткою імбиру. В ароматі відчуваються лісові ягоди, а післясмак – зігріваючий з ноткою смажених зерен кави та гіркого шоколаду, що довершує загальну картину”, – описують пивовари.

ReBrew до свого охмеленого мілкшейку додали кокос – Waka Coconut Milkshake IPA (AVB 5,5%, IBU 0, O.G. 15%). “Ми взяли звичайну Ваку та на додачу до подвійного сухого охмелення Citra, Mosaic та Vic Secret рясно приправили її кокосовою стружкою. І результат перевершив наші очікування. Тепер маємо справжній тропічний коктейль — кремовий, солодкий, з ароматом манго, маракуї та хвойними тонами, що тепер доповнюються багатими нотами кокосу”, – хваляться.

Та й усе, з того що наскролив на фб-сторінках і почув на вулиці.

CraftBeer:прокрафтинація (світлини футболістів нам люб’язно прислали Red Cat)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of